Výukové materiály
32_26_10 Využití poznatků z planimetrie v praxi u cukrářů
Studijní program | Matematika |
Typ komponenty | Výukový materiál |
Formát zdroje | |
Velikost přiloženého souboru | 291,8 KB |
Popis k celkovému hodnocení | Materiál by měl dle autorky sloužit „…k uplatnění teoretických poznatků z planimetrie při praktických výpočtech v cukrářské praxi“. Materiál je ve formátu .pdf a na devíti snímcích (včetně úvodního a závěrečného) se autorka věnuje jednomu příkladu na výpočet velikosti fondánové hmoty na povrch dortu. Na závěr je zadán úkol pro studenty na totožné téma. Za nedostatky lze považovat absenci jednotek a chyby typografického charakteru. Materiál je přiměřeně obtížný a zaměřený na praktické užití znalostí získaných z planimetrie. Úloha je určena pro SŠ, ale bylo by možné jej využít i na ZŠ. |